Védjük együtt Környezetünket!

2021. Március 31.

Használt sütőolaj gyűjtése Tabdin!

2020. október elején a Dunakanyar településein felvetődött a „Zöldkanyar Koncepció” kialakítása nyomán, hogy a lakosság és az önkormányzatok részéről is igény lenne a településeket lefedő használt sütőolaj-begyűjtési hálózatra, ahol a polgárok elérhető közelségben, településen leadhassák a háztartásokban keletkezett használt sütőolajat és sütőzsiradékot.
    A környezetvédelem fontos és egyre növekvő szerepet kap mindennapjainkban. A csatornázott területeken a lefolyórendszerbe és a szennyvíztisztítókba, csatornázatlan részeken a földbe, tűzbe, takarmányba került eddig leginkább a környezetet súlyosan szennyező anyag.
   November folyamán az országos rendszer kiépítése is megindult, az országban 243 településen már közel 1 200 000 ember számára elérhetőek a gyűjtőpontok, amihez Tabdi is csatlakozott.
    A lakosságnak a Baross Gábor 2. szám alatt lévő hangár udvarában telepített 240 literes gyűjtőedénybe van lehetősége a használt sütőolajat lerakni, minden hétköznap 8.00-15.30-ig, pénteken 8.00-12.00 óráig.

 „Cseppmentesen”, zárt csomagolásban (PET-palack vagy befőttes üveg) lehet elhelyezni a használt sütőolajat – megelőzve a kiömlést és rongálódást.